3 Haziran 2011 Cuma

Lens Nasıl Takılır?

Lenslerinizi takmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayıp kurulayınız. Lenslerinizi karıştırmamak için, önce sağ lensi uygulamayı bir alışkanlık haline getiriniz. Lensi kabından çıkarıp işaret parmağınızın üzerine yerleştiriniz. Lensin doğru yüzeyinin
üstte olduğuna, dikkat ediniz. (bkz. yandaki resim) 

Diğer elinizin işaret ve orta parmağı ile üst göz kapağınızı kirpikleri de bastırarak yukarıya kaldırınız. Aynada gözünüze doğru bakınız ve yumuşak bir hareket ile lensi gözünüze değdirdiğinizde lens yerine oturacaktır. Daha sonra göz kapağınızı yavaşça kapatıp, lensin yerleşmesi için hafifçe kapak kenarlarına masaj yapabilirsiniz.

Lens Çıkarma

Lenslerinizi çıkarmak için yukarı bakınız ve alt göz kapağınızı aşağı doğru çekiniz. İşaret parmağınızla lense dokunarak aşağıya çekiniz. İşaret ve başparmağınızla tutarak lensi gözünüzden çıkarınız.

Lütfen dikkat!

 El hijyenine özellikle dikkat ediniz.
 Tırnaklarınız temiz ve düzgün kesilmiş olmalıdır.
 Lensleriniz her çıkarışta kendi solüsyonu ile temizlenmeli, durulanmalı ve önerilen    saklama ilacı içinde    korunmalıdır.
 Her çıkarışta solüsyon değiştirilmelidir.
 Lensler ağza alınmamalı, tükürükle ıslatılmamalıdır.
 Denizde veya havuzda yüzerken lenslerinizi çıkarınız. Aksi halde lens ortamın suyunu çekerek mikroplar için uygun bir    ortam oluşturacaktır.
 Banyo yapmadan önce de lensler çıkartılmalıdır.
 Lensleri makyajdan önce takmalı, dikkatlice çıkarıldıktan sonra makyaj    temizlenmelidir.

Gözlerde herhangi bir kızarıklık, bulanık görme, ağrı, şişme veya şiddetli kaşıntı olduğunda doktorunuza başvurunuz.
Kontakt lensi çıkarmadan önce gözünüzde olduğuna emin olunuz.

                              1).                                                    2).                                                3).
            


1). Tek Elle Lens Takma Yöntemi:
Sağ lensi kabından çıkarın Lensin iç yüzeyinin dışa dönmemiş olmasına dikkat edin. Dönmüşse düzeltin. (Kenarları yukarı bakmalı) Lensi sağ işaret parmağınızın ucuna koyun. Başınızı dik tutup karşıya bakarak sağ orta parmağınızla alt göz kapağınızı aşağıya çekin. Yukarıya bakın ve lensi göz akınızın alt kısmına yavaşça yerleştirin. Sonra lensin tam oturması için aşağıya bakın. İşaret parmağınızı geri çekin ve alt göz kapağınızı yavaşça bırakın. Gözünüzü bir an kapatarak lensin kendini ortalamasını sağlayın.

2). İki Elle Lens Takma Yöntemi:
Sağ lensi kabından çıkarın Lensin iç yüzeyinin dışa dönmemiş olmasına dikkat edin. Dönmüşse düzeltin. (Kenarları yukarı bakmalı) Sol orta parmağınızla göz kapağınızı kaşınıza doğru çekin. Sağ işaret parmağınızın üzerine lensi koyup, sağ orta parmağınızla göz kapağınızı aşağıya çekin. Sonra işaret parmağınızla lensi gözünüzün tam ortasına yerleştirin. Bu duruşunuzu bozmadan, aşağıya bakarak lensin yerine oturmasını sağlayın. Sonra göz kapaklarınızı yavaşça bırakın.

3). Lenslerinizi Çıkarma Yöntemi:
Lenslerinizi tutmadan önce, tavsiye edilen şekilde ellerinizi yıkayın ve kurulayın. Yukarıya bakın ve işaret parmağınızı lensin alt kenarına yerleştirin. Lensi gözünüzün renkli kısmından aşağıya doğru çekin.

14 yorum:

  1. aslında bende renkli lens takmak istiyorum ama işte ürküyor insan,birde acaba her gün çıkarmak mı gerekiyor,Selamlar

    YanıtlaSil
  2. ich glaube ich könnte mir niemals was ins auge reinpacken <3

    YanıtlaSil
  3. Your pictures are great! This is very helpful!

    ~Kim
    Nailpolishtime.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. 1 yılı geçkin bir süre lens kullanmıştım şeffaftı bebeğim ,takması hiç zor değil ama çıkartırken tırnaklar uzun olunca yırtılıyordu bazen.Ha bir de bakımını ihmal etmemek gerek göz bu bir şeye benzemez :)

    YanıtlaSil
  5. hiç lens kullanmadım. ama kullanırsam neler yapacağımı şimdiden biliyorum ne kadar aydınlatıcı bilgiler paylaşmışsınız teşekkürler emeğinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  6. canım cok guzel cok faydalı bılgıler vermıssın ama ben takamam herhalde,oysa ne de guzel olurdu goz rengıme tenıme yakısan lensler kullanmak,sevgıler

    YanıtlaSil
  7. bloğunuz çok gusel ama ben yeşil gözlüyüm:) arkadaşlarıma tavsiye edeceğim sevgiler izleyiciniz oldum sizde benim olursanız sevinirim:)

    YanıtlaSil
  8. ziyaretin için teşekkürler bende seni ekledim.ziyaretime beklerim:)))

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bende uyenim loguna deniz:) bende bir donem cok kullandim lens yesil cok dogal duruyordu,herkes kendi rengim zannediyordu:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. hey,Deniz1 thank you! happy day to you! xooo

    YanıtlaSil
  11. Hi
    Everyone,How are you.Excellent working Today Join your Platform got new information..My pray with you Dear Friend......Got more Success Blessings in the name of GLORY.
    Join our Platform Part our Work.
    Massasje Stavanger
    Rynkekrem
    Anti aldring
    Botox Stavanger
    Behandling av pigmentflekker
    Laserbehandling mot rynker
    Porer i huden
    Behandling mot rynker Stavanger
    Rynker
    Permanent hårfjerning Sandnes
    Hudpleie produkter
    Massasje Stavanger
    Elixir Cosmeceuticals

    STAY BLESSINGS!

    THANKS
    JOHNS

    YanıtlaSil
  12. mynet hava durumu, hava durumu istanbul, kocaeli hava durumu 15 günlük ve daha fazlası afyon hava durumu hava durumu afyon

    YanıtlaSil