3 Haziran 2011 Cuma

Lens Çeşitleri

Lens Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde temel olarak iki çeşit lens vardır.
Bunlar gaz geçirgen sert lensler ve yumuşak lenslerdir.
Gaz geçirgen sert lenslerin kullanımının gerektiği birkaç durum dışında çoğunlukla yumuşak lensler kullanılır.

Gaz geçirgen sert lensler: Göze oksijen geçişine izin verdikleri
için bu adı alırlar ve bu özellikleri nedeniyle artık kullanılmayan sert lenslere göre kornea epitel metabolizmasını daha az bozarlar. Korneanın seklini almadıkları için yüksek astigmatizma ve keratokonus gibi olgularda özellikle tercih edilirler. 

Yumuşak lensler: Çok değişik tipleri vardır. Günlük kullanılan 1 gün ömürlü lensler, günlük kullanılan 1 ay ömürlü lensler, günlük kullanılan 3 ay ömürlü lensler, günlük kullanılan 1 yıl ömürlü lensler, 1 hafta kullanılan 1 hafta ömürlü lensler, 1 ay kullanılan 1 ay ömürlü lensler, bazı göz hastalıklarının tedavisi için kullanılan tedavi edici lensler, bifokal lensler ve renkli lensler gibi.

Bunların kullanımı oldukça rahattır. Gözdeki kusurun tashihi için kullanılan lenslerin çoğu renksizdir ve göze takıldığında görünümü değiştirmezler. Takıldıkları sürece kusuru giderir ve berrak bir görüntü sağlarlar.

Kornea yüzeyini bozan hastalıklar sinir uçlarının dışarıda kalmasına bağlı olarak hastaya yoğun bir huzursuzluk verirler. Eski lazer uygulamalarında da kornea sinir uçları açıkta kalır ve hasta yoğun ağrı duyardı. Bu gibi durumlarda hastanın tedavisi amacıyla tedavi edici yumuşak kontakt lensler kullanılır.

Bifokal lensler: Yakın ve uzak için iki ayrı gözlük kullanmak zorunda kalan kişiler için geliştirilmiştir.

Günümüzde çok popüler olan bir lens grubu da renkli lenslerdir. Gözdeki kusurun düzeltilmesi amacıyla kullanılabildiği gibi herhangi bir kusur olmadan da sırf estetik amaçlı olarak kullanılan numarasız tipleri vardır. Renk seçenekleri çok fazladır. Renkli lensler her gözde katalogda gösterildiği gibi durmaz.

6 yorum:

  1. Uzun süre kullandım yumuşak lenslerden ve çok memnun kaldım.Menekşe rengi favorim:)

    YanıtlaSil
  2. Menekşe rengi güzel renk:)

    YanıtlaSil
  3. bencede güzel bir renk ,nasıl ve nerelerden almak lazım.tavsiyeleriniz var mı?

    YanıtlaSil
  4. Size bu konuda hem kaliteli hem ekonomik olan bir online lens satış sitesi olarak, www.LensMarket.Com'u öneririm.. İnternet üzerinden veya telefonla istediğiniz lensi buradan
    www.LensMarket.Com satın alabilirsiniz.Aradığınız tüm lensler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz... Sevgi ve Selamlarımla..:)

    YanıtlaSil
  5. harika...
    yıllarca gözlük kullanmaktan sıkılmış biri olrak bu bilgiler çok iyi geldi...
    takipteyim..
    bende sizi beklerim sayfama....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler birtutamkekik!:) hoşgeldin bloğuma.. Sevgiler...:)

    YanıtlaSil